Hajhosszabbítás

Mi a hajhosszabbítás?

A hajhosszabbítás egy olyan eljárás, amely során plusz hajat rögzítünk a saját tincseidhez, hogy hosszabb és dúsabb legyen, mint az korábban volt. A hajhosszabbítás célja, hogy a fejnek azon területein, ahol kevésbé sűrű vagy nem megfelelő a haj hosszúsága, dúsabb és hosszabb hatást érjünk el, vagy mindkettőt egyszerre.

A hajhosszabbítás többféle módszerrel végezhető el. A leggyakrabban alkalmazott módszer a hőillesztéses valamint a mikrogyűrűvel való hajpótlás. A hajhosszabbításnál plusz hajtincseket rögzítünk a természetes hajadhoz. Léteznek még egyéb módszerek is a hajhosszabbításra, mint a csomózott hajhosszabbítás, tapaszos hajhosszabbítás, vagy a varrott hajhosszabbítás.

A hőillesztés és a mikrogyűrűs hajhosszabbítás is tincses megoldás. A tincseket kis rögzítési pontokon keresztül illesztjük a hajadhoz.

A hajhosszabbítás lehet ideiglenes vagy tartós megodás is. Attól függően melyik megoldást válsztjuk, annak megfelelően kell választani az anyagokat. Nagyon széles választékban kaphatók a hajhosszabbító anyagok, melyek eltérő minőségűek, stílusúak és színűek lehetnek. A hajhosszabbítást követően a meghosszabbított haj ápolására nagyobb figyelmet kell fordítani, mint egy normál haj ápolására.

Hogyan működik a hajhosszabbítás?

Hajhosszabbításra történő bejelentkezést követően több lépésben történik az igény felmérése, hogy milyen típusú hajat lehet a te hajadhoz illeszteni.
Az alábbi lépéseket fogjuk veled végig csinálni a kiválsztás során.

  1. Konzultáció: Átbeszéljük az elképzeléseidet, hogy milyen hajat szeretnél, milyen hosszút és milyen típusút. Amikor már tudjuk, mi a fő célod a hajaddal, inkább hosszítást, vagy a dúsítás vélsztod, esetleg egy különleges alkalomra szeretnél hajhosszabbítást. Az átbeszélt információk alapján kiválasztjuk a számodra legmegfelelőbb módszert és a legmegfelelőbb hajat. Elmondjuk hajaddal járó egyéb dolgokat, pl: az otthoni ápolás menetét, tisztítást, a hordhatóság időtartamát stb.

  2. Haj előkészítése: A hajadat alaposan megmossuk és megszárítjuk. A mosáshoz speciális hajtisztító és előkészítő folyadékot használunk a haj tisztítására és zsírtalanítására, hogy a hajhosszabbítás során a hajad megfelelően tapadjon a póthajhoz.

  3. A következő lépés a gondosan kiválasztott póthaj felhelyezése a megfelelő technikával és anyagokkal.

Ahhoz, hogy több hónapig megmaradó hosszabbítást érjunk el, ez a legtöbbször keratinos hőillesztéssel, mikrogyűrűvel vagy haj felvarrással fogjuk a munkát elvégezni.

A hajhosszabbítást követően a hajat igény szerint vágjuk, formázzuk, ez nem feltétlenül szükséges, csak ha a felhelyezett haj azt kívánja vagy te magad érzed szükségét ennek.

A hajhosszabbítás időtartama és költsége függ a kiválasztott módszertől és a póthajtól, felhasznált anyagoktól és az anyagok mennyiségétől, az elvégzendő munka összetettségétől.

Nagyon fontos, hogy megjegyezzük, a hajhosszabbítás egy nagyon összetett és időigényes munkafolyamat, amelyet több mint 20 éves munkatapasztalattal végzünk el. Így biztosítva, hogy az elvégzett hajhosszabbítás tökéletes legyen. A nem megfelelően elvégzett hajhosszabbítás akár hajkárosodást is okozhat!

Valamint az otthoni hajápolás is nagyon fontos, illetve a már felhelyezett haj megfelelő időbeli és szakszerű eltávolítása majd esetleges újra felhelyezése is.

HA KÉRDÉSED VAN A HAJHOSSZABBÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN?